Skip to main content

Tocht naar Santiago leidt tot nauwere samenwerking

ANTWERPEN / AARTSELAAR – Bart De bruyn van Onuitwisbaar bv en Bart De Clerck van Com-Fort – Sterk in communicatie BV worden vaste partners bij het geven van mediatraining. Hun samenwerking tijdens de afgelopen zomer resulteert zo in een nauwere samenwerking. De televisiereeks ‘VAMOS – van Antwerpen naar Santiago’, die te zien was op ATV en nu loopt op TV Plus, bracht beide ondernemers dichter bij elkaar. Als gewezen journalisten ondersteunen ze elk apart al geruime tijd ondernemers, politici en bedrijfsleiders in hoe zich te gedragen wanneer ze voor een camera verschijnen. En vooral ook: hoe het niet te doen.

Alles kan beter

Bart en Bart versterkten hun professionele band tijdens de opnames voor ‘Vamos! – Van Antwerpen naar Santiago’.

Elke dag opnieuw zien Bart en Bart op televisie interviews waarvan ze zeggen: dit kan beter. “In sommige gevallen maken mensen voor de camera zelfs zulke fouten dat ze hen nog lang blijven achtervolgen. Af en toe blijft het zelfs aan hen plakken. Dat is uiteraard niet goed voor hun reputatie, en dan druk ik me zacht uit”, spreekt Bart De Clerck uit ervaring. Bart De bruyn runt met Onuitwisbaar een crossmediabedrijf en heeft de juiste cameramensen en kennis in huis om mediatraining te geven volgens de regels van de kunst. “Vaak willen mensen of bedrijven wel in de kijker gebracht worden, maar besteden ze te weinig aandacht aan het verhaal en de manier waarop die boodschap wordt gebracht. Met enkele eenvoudige ingrepen en een goede begeleiding kan dat een pak beter”, stelt Bart De bruyn.

Vertrouwen komt te voet

Afgelopen zomer maakte het duo De bruyn – De Clerck nog een negendelige reeks voor ATV en TV Plus over een pelgrimstocht van Antwerpen naar Santiago de Compostela ten voordele van Stop Darmkanker. Tijdens het maken van dit fel gesmaakte programma, met diverse bekende gezichten, rijpte het idee om de krachten ook op het vlak van mediatraining te bundelen. “De voorbije maanden is duidelijk geworden dat we elkaar kunnen versterken en dat we voornamelijk complementair werken. Een nauwere samenwerking komt onze beide bedrijven ten goede, maar ook onze bestaande en nieuwe klanten”, zeggen Bart De bruyn en Bart De Clerck.

Uitpakken met klanten is niet hun stijl, maar de voorbije jaren waren beide mediatrainers actief in tal van sectoren gaande van multinationals en KMO’s, havenmiddens, beroepsorganisaties en overheden, maar ook bij politici en sportlui. Vaak gaat het daarbij om twee- of drietalige organisaties. Want eens je voor een camera verschijnt, kan je behalve in het Nederlands ook in het Frans of het Engels je five minutes of fame beleven.

Laat je trainen

Ook op zoek naar een mediatraining voor jezelf of iemand binnen je organisatie? Neem dan snel contact op via bart@onuitwisbaarproducties.be.