Skip to main content

Het team van Onuitwisbaar staat voor een stralende zomer. Momenteel werkt de crossmedia-communicatiepartner aan podcastafleveringen en een tv-reeks over de tocht van ondernemer Bart De Clerck naar Santiago de Compostela ten voordele van Stop Darmkanker.

Samen met Bart ging Onuitwisbaar op avontuur om de pelgrimstocht in beeld te brengen. Zo wordt de reeks ‘Vamos! Van Antwerpen naar Compostela’ een hele zomer lang uitgezonden bij ATV. “We houden ervan om ons met het team te smijten op tal van creatieve projecten, waarbij de reeks voor ATV deze zomer natuurlijk erg bijzonder is”, glundert Bart De bruyn, oprichter en zaakvoerder van Onuitwisbaar.

Samen uit, samen thuis

Bart De bruyn en Bart De Clerck zijn geen vreemden voor elkaar. Naast het feit dat ze enkele klanten samen begeleiden op vlak van communicatie en PR zijn ze ook samen peter van de Platogroep Externe Communicatie en PR voor Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

“Toen Bart me vertelde over zijn droom om te voet naar Santiago de Compostela te wandelen ten voordele van Stop Darmkanker was ik meteen enthousiast. We zijn ettelijke weken en maanden aan het brainstormen geweest over hoe we dat voldoende onder de aandacht kunnen brengen, samen met bezieler Luc Colemont. Het resultaat mag gezien worden: in totaal wandelen, verspreid over het traject, zo’n 20 gekende mensen uit het Antwerpse mee gedurende één à twee dagen”, verduidelijkt Bart. “Dit resulteert in een facebookpagina, 20 podcastafleveringen en 9 tv-afleveringen voor de regionale zender ATV.”

9 weken lang op ATV

Op zondag tijdens juli en augustus loopt op ATV 9 weken lang ‘VAMOS! – van Antwerpen naar Santiago de Compostela’. “De eerste aflevering was een terugblik op het startweekend, toen een hele groep mensen, waaronder Antwerps burgemeester Bart De Wever, Bart De Clerck kwamen uitzwaaien door het stuk tussen Antwerpen en Lier mee te wandelden. De volgende 8 afleveringen krijgt Bart telkens het gezelschap- van bekende gezichten die hun blik werpen op de dingen des levens. Tijdens gesprekken in prachtige omgevingen, die we mooi in beeld brengen met onder meer drone-opnames door Laurens Plees, komen we meer te weten over de mensen achter de de façade.”

Een TV-programma maken is voor Bart De bruyn natuurlijk niets nieuws. De voorbije jaren was hij onder meer eindredacteur van het actua- en duidingsprogramma Standpunt op RTV. “Nu maken we met het team van Onuitwisbaar een volledig afgewerkte TV-reeks van 9 afleveringen, die op zondag op ATV worden uitgezonden. Met Onuitwisbaar focussen we op verhalen vertellen en brengen we content die blijft hangen, en dus onuitwisbaar is. De reacties na de eerste aflevering zijn bijzonder goed, dus we zijn zeker in ons opzet geslaagd. Maar ik wil benadrukken dat dit vooral ook teamwork is, gaande van de research en productie, het filmen op diverse locaties, tot het monteren in samenwerking met de collega’s en buren van DB Video.”

Snel schakelen

De eerste 4 afleveringen zijn reeds opgenomen, de overige 5 moeten nog gedraaid worden. “Daarvoor trekken we in juli en augustus nog naar Frankrijk en Spanje. Tussendoor komen we ook nog naar huis om die te monteren en alles tijdig op het scherm te krijgen. Hoe dichter we bij de bestemming komen, hoe korter we op de bal zitten met de tv-reeks.”

Meer lezen over het werk van Onuitwisbaar? Lees onze blog, of neem contact met ons op via info@onuitwisbaarproducties.be!