Skip to main content

ChatGPT neemt het internet over: op sociale media, op websites,… Kan het ook jou helpen bij het vullen van jouw website?

Moeten we ChatGPT nog voorstellen? De taalrobot geldt als het voorlopige hoogtepunt van Artificiële Intelligentie, stelt zich alwetend op en weet een hele generatie marketeers, studenten en ondernemers te enthousiasmeren.

Een kleine kanttekening

Er zijn natuurlijk vele kanttekeningen te maken bij ChatGPT: zo is ‘AI’ een verkeerde aanduiding voor wat in essentie een geavanceerd taalmodel is dat simpelweg goed is geworden in het op de juiste plaats zetten van letters en woorden. Het weet regelmatig coherente concepten neer te pennen (maar het vindt die niet zelf uit, een belangrijk verschil voor échte AI).

Daarnaast hoor je steeds vaker de kritiek dat ChatGPT-teksten getuigen van een middelmatigheid waar zelfs een christendemocraat niet warm van wordt. Een geoefend oog haalt de gegenereerde blogs en artikels er zo uit. De ongeoefende lezer daarentegen, die haalt vaak niet het einde van het artikel omdat hij middenin beseft dat wat hij leest weinig meer is dan een lege doos. Algemeenheden, ja. Concrete tips of adviezen, dat veel minder.

ChatGPT helpt je starten

Moet je ChatGPT dan helemaal mijden? Zeer zeker… niet. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin het weggesmeten geld is om een copywriter te betalen als je simpelweg je favoriete chatbot kan inzetten. (Hoe dat dan zit met auteursrecht, laat ik over aan de advocatuur. Bij mijn weten is het voorlopig perfect legaal om ChatGPT-teksten te publiceren.)

Het is niet altijd makkelijk om je website gevuld te krijgen. Waar begin je? Wat moet er allemaal op staan? Hoe erg is het nu echt om die -dt-fout te veel op je pagina te hebben staan? Hoe presenteer je jezelf het best? Spreek je je doelpubliek aan met ‘je’ of ‘u’?

Wanneer het gaat over zaken die niet strikt noodzakelijk zijn om te overleven, dan komt er een stukje overtuigingskracht bij kijken om je klant te overtuigen.

Het lange antwoord vraagt enige nuancering (en staat verderop in deze blog), maar het korte antwoord schenk ik je hier al: ben je een kleine zelfstandige, dan maakt dat allemaal niet uit. Ben je een bakker, loodgieter, slager, lokale bio-supermarkt,… Dan zitten je klanten niet te wachten op epistels die de schoonheid van je etalage bewieroken. Zij zijn niet gediend met sonnetten over de heerlijke geur en knapperigheid van je tijgerbrood (of meergranenbrood in mijn geval).

Wanneer is ChatGPT voor jou geschikt?

Ben je een kleinschalige, lokale onderneming, dan heb je maar één doel: gevonden worden door je klanten. Online aanwezig zijn, openingsuren en contactgegevens delen en – in uiterste gevallen – je klanten informeren van een nieuw product of dienstverlening.

Een goede bakker heeft vaak werk genoeg, heeft een vast klantenbestand wil voornamelijk dat de stroom aan bezoekers constant blijft. Daarvoor is een eenvoudige, up-to-date website meestal al voldoende. Jouw unieke deegkneedmethode in het voetlicht zetten is dan minder van tel (maar wel leuk, dus zeker doen!).

Laat ons eerlijk zijn: in een ambachtelijk of arbeidsgericht beroep is het voor jouw doelpubliek het allerbelangrijkste dat ze kunnen zien dat jij (en jouw zaak) nog leeft. Dat doe je al door regelmatig een berichtje te plaatsen over je vakantieperiodes. Onvoorziene sluitingsdagen en aangepaste openingsuren tijdens feestdagen.

Er is voor een klant weinig dat meer ergert dan naar een lokale handelszaak stappen en merken dat ze gesloten zijn wanneer ze volgens hun website (of socials) gewoon open zouden zijn. Een eenvoudig, snel gegenereerd ChatGPT-berichtje geeft een teken van leven en zorgt voor een betrouwbare dienstverlening die ervoor zorgen dat je vaste klanten je (blijven) vertrouwen.

De keerzijde

Alleen: hoe onderscheid je jezelf daarmee van de concurrentie? Die hebben namelijk dezelfde toegang tot ChatGPT. Een gewone, doordeweekse website waarop je uitsluitend de hoogstnoodzakelijke dienstmededelingen plaatst, zal je geen nieuwe klanten helpen vinden. Ben je op zoek naar nieuwe leads, een nieuwe (niche)markt om te bespelen of wil je je vestigen in een meer ‘premium’ categorie, dan kom je er niet met de middelmatigheid van ChatGPT.

Op Jelle Cleymans wil je niet (mag je niet!) besparen.

Wanneer het gaat over zaken die niet strikt noodzakelijk zijn om te overleven (zoals een fancy koffie of de nieuwe Studio 100-musical), dan komt er een stukje overtuigingskracht bij kijken om je klant te overtuigen. Iedereen moet eten – en wil een warme douche kunnen nemen – maar niet voor iedereen is het levensnoodzakelijk om Jelle Cleymans het beste van zichzelf te zien geven. Ik weet het, Jelle is een patatje dat je niet wilt missen, maar toch is het zo.

Ook voor bakkers en loodgieters kan het evenwel nuttig zijn om te werken aan die overtuigingskracht. Een loodgieter die zich wil toeleggen op luxewoningen bijvoorbeeld, of een bakker die huisleverancier wil worden voor een grote klant, genre woonzorgcentra of zelfs ziekenhuisgroepen. Zij moeten bovenop consistentie ook meerwaarde en kwaliteit aantonen. Dat kan ChatGPT voorlopig nog niet.

Zoals op de beurs

Uiteindelijk kom je uit bij de aloude beurswaarheid: zet je laag in, dan is het risico klein – maar zal je winst ook beperkt blijven. Neem je risico, zet je hoog in, dan is de mogelijke uitkomst ook een pak interessanter. Steek je tijd en energie (en eventueel wat budget) in je imago en overtuigingstools (zoals een website of sociale mediacampagne) dan maak je altijd meer kans om een voorsprong te nemen op de concurrentie.

 

Conclusie: wil je gewoon gevonden worden en tonen dat jouw zaak leeft, kies dan ChatGPT en maak het jezelf gemakkelijk. Wil je mensen overtuigen en tonen dat je niet alleen leeft, maar ook floreert, dan mag het gerust iets meer zijn. Heb je graag dat we met jou eens meedenken over wat ‘iets meer’ dan juist betekent voor jou, aarzel dan niet om contact op te nemen! Mail naar jens@onuitwisbaarproducties.be, of bekijk onze contactpagina.